Jagt og Fiskerimagasinet 

Fisk Fritid Jagt Info Søg

16-05-2024 17:21:50

Doggerland Laksen, Bog

Doggerland Laksen, Bog af Michael Beck Hansen og Kenny Frost

 

 

 

Skjern Å og Doggerland Laksen fortæller hele historien gennem Michael Beck og Kenny Frost og alle de dygtige laksefiskere og fotografer langt Skjern Å

Tænk, hvis den vilde laks og Skjern Å kunne fortælle sin historie. Måske ville den begynde sådan her:

Åens moder er den store iskappe, som lå kilometer tyk over det meste af Jylland. Åens fader er solen, som skabte smeltevandsfloden, der borede sig ud mellem de jyske bakkeøer. Derfra løb vandet videre ud mod den flod, vi i dag kalder Elben, som dengang havde sit løb i Doggerland mellem England og Danmark.

Historien er også en beretning om laksens og åens kamp for overlevelse. I mange menneskealdre gjorde befolkningen sit bedste for at tæmme naturen og åen, så man kunne overrisle marker og brødføde folket. Trods den store genslyngning omkring det seneste årtusindeskifte er Skjern Å langt fra den samme, som den var engang. Men den slår sig i tøjret og kæmper stadig for sin frihed.

Laksen har været tæt på at uddø. For en å uden beskyttelse har ingen fisk. En å uden fisk har ingen venner. En å uden venner har en usikker fremtid. Men laksen er nu tilbage. Den taler til os gennem sin tilstedeværelse i åens strømme, og den har flere venner end nogensinde.

Åens og laksens historie skal vi lære af. For laksen og åen er ikke bare vores naturarv, vi forvalter den for vores børn og alle fremtidige generationer.

Med kærlig hilsen Michael, Kenny og venner.

210×297 millimeter (A4)

130 grams gloss FSC godkendt papir

Omkring 360 sider fordelt på 32 kapitler

Over 300 billeder af fantastiske fotografer

Mere end 50 tegninger af Thomas Weiergang

100% dansk produceret

Trykt med 100% grøn energi fra vindmøller og CO² neutralt af PE Offset i Varde, der er et Svanemærket trykkeri.

Rapala Sportsman Polaroid solbriller
Model / str. Vejl. Pris JoF pris
Doggerland Laksen 399,- +


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk