Jagt og Fiskerimagasinet 

Fiskeri Fritid Jagt Info Links Søg

07-12-2014 22:13:47

DVD - Laks 2


Det er en instruktiv film om strategi, fisketeknik, fluer og grej under meget varierede forhold. Altsammen erfaringer og viden som kan bruges uanset, hvor i verden man fisker efter atlantisk laks.

Vi er igen sammen med Nils Jørgensen i Island, men nu er vi i slutningen af sæsonen, hvor alle laksene er trukket op i elvene.
Nu skal man kigge på elven med helt andre øjne. Nils Jørgensen vil fortælle om både standpladser, fluer, grej og fisketeknikker.
Det gælder om hele tiden at tilpasse sit fiskeri til præcis de forhold man står overfor, og her han en sand mester.
Kameraet følger ham på en række ture, hvor han fortæller om sit fiskeri, og vi er helt tæt på når han oplever dramatiske fights med store laks.

Kapitler i filmen

  1. Nedstrømsfiskeri i roligt vand
  2. Opstrøms fiskeri
  3. Fra klipperne
  4. Opstrømsfiskeri i pools
  5. Nedstrøms – strippe fluen
  6. Nedstrømsfiskeri

Locations fra filmen

Vi har fisket i flere forskellige lakse elve i Island for at lave denne film. Her er mere information om elvene og links til hjemmesider.

VididalsaVididalsa

Dette er en Islands klassiske elve med sit perfekte fluevand. Elven procucerer store laks efter islandske forhold – og det ser man også i filmen.
Vídidalsá ligger ca 230 km fra Reykjavik og der fisker kun 8 stænger i elven. Det er en mellemstor elv pools på op til 20 – 30 meter i bredden.

www.lax-a.net

HrutafjardaraHrutafjardare

Det er en relativ lille elv, og den er fantastisk til sight fishing efter laks med enhånds stang og små fluer. Hitching er en af de effektive metoder i Hrutafjardare. En fremragende lodge er placeret tæt ved elvens nedre pools.

www.strengir.com

Midfjardare_1Midfjardare

I den nordlige del af Island løber en af de fineste lakseelve i Iandet. Midfjardare er et 115 km langt vandsystem bestående af 4 elve. Hovedelven er Midfjardare, men herudover er der Austura, Vestura og den lille elv Nupsa.
Der er over 220 navngivne pools i hele vandsystemet, og der fisker kun mellem 6 og 10 stænger pr. dag – afhængig af årstiden. Det er absolut en af Islands mest produktive elve.

www.midfjardara.is

Laxa in AdaldalLaxa in Adaldal

Dette er en af de mest kendte lakseelve i Island. Her er der gennem tiderne fanget mange store laks. Elven er forholdsvis bred og strømmer igennem et stort landskab. Den er kendt for en stor gennemsnitsvægt på laksen.
Elven ligger i den nordøstlige del af Island.

www.svfr.is


DVD - Laks 2
Model Vejl. pris
DVD - Laks 2 169,- +
DVD - Laks 2
Model / str. Vejl. pris J & F pris
DVD - Laks 2 169,- 149,- +


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk

Se andre produkter fra samme mærke
Forlaget Salar