Jagt og Fiskerimagasinet 

Fisk Fritid Jagt Info Søg

21-08-2015 16:14:24

Info om luftvåbenLuftgeværer og luftpistoler, er en god måde at komme i gang med skydningen på.
Lige meget om det drejer sig om de "unge poder" eller de voksne, som altid har drømt om at kunne komme til at skyde, men bare aldrig fik taget sig sammen til det.

Selv den kræsne jæger eller skytte, kan have gavn af at bruge en luftriffel til træning.
Hagl koster jo også kun en brøkdel af, hvad en riffelpatron koster (også selvom at der er tale om de bedste hagl man kan købe for penge)

Har man jagttegn, kan dette også være et rigtigt godt supplement til jagten på de fugle der må skydes med luftgeværer, eksempelvis visse arter af duer, samt kragefulge.
Reglerne for jagt med luftvåben er i dag, at kaliberen som minimum skal være 5,5 mm /.22" og at hastigheden ved mundingen (v0), er mindst 200 meter i sekundet.

Der findes mange forskellige kalibre feks. 4mm, 4,5mm, 5,5mm 6,35, 9mm, 12,7mm, 20mm osv.
De mest udbredte kalibre her i landet er 4,5mm(.177")- 5,5mm(.22") og 6,35mm(.25").

Luftgeværene er i dag noget kraftigere, end de var for bare 10-15 år siden og skal derfor bruges med omtanke! For der er tale om våben og ikke bare en lille "ærtebøsse" som en stor del af befolkningen, stadig tror at de er.

Som loven er udformet i dag, så kan man købe disse våben hvis man er fyldt 18 år. Er man under denne aldersgrænse, skal man have en myndig person med sig, som kan købe våbnet (eksempelvis sine forældre). Disse skal ligeledes være tilstede under brug/ skydningen!
Ret aldrig et våben mod utilsigtede emner (dyr mennesker osv) selvom at våbnet ikke er ladt eller ladet!
Sikkerhed fremfor alt!

UPDATE! Større kaliber end 4,5, kræver nu jagttegn og de skal være forsvarligt låst inde i et godkendt våbenskab!Rigtig god fornøjelse med skydningen.

Med venlig hilsen