Jagt og Fiskerimagasinet 

Fisk Fritid Jagt Info Søg

27-04-2022 13:21:07

Deluxe Røgovn - Rustfri rygeovn

 

Ryg alt fra fisk, kød til svampe og grøntsager.

Røgovnen er også velegnet til rygning af fugle eller køller, samt skinker med mere. Det er kun ens egen fantasi, der sætter grænser.

Der medfølger 2 brændere til sprit med regulerbar brændestyrke. Hvis man doserer en lille smule vand i spriten, så mindsker man, at de soder så meget!

Målene på ovnen er (udvendig) uden brænderstativ:

Model Fladen. Mål: H: 9cm B: 28cm L: 36cm

Vi anbefaler, at man lægger staniol/folie i bunden af ovenen, - så er det nemt og hurtigt at rengøre det nederste lag for forkullet røgsmuld efter brug.

Varmen fra de tændte spritbrænderne, det får smulden til at ryge. Vil man give sin røgproces et pift, så kan det anbefales, at man knuser 10-20 stk hele enebær, som blandes med røgspånerne/smulden. Jo mere røgsmuld der lægges i bunden af ovenen, - jo kraftigere røgsmag får man på sit slutresultat. Ofte er 1-2mm smuld nok.

Som udgangspunkt, så brug kun 1/2 - 3/4 varme på brænderne, da røgprocessen er nemmere at styre. Det kan godt betale sig, at man "flækker" fisken på langs (filletere den), hvis den har en tykkkelse på over 5-8 cm, da den er nemmere at ryge, og man får et mere ensartet færdigt produkt. Vores røgmand i forretningen ryger altid med skindsiden på fisken (nedad i ovenen). Det holder på fisken, så den ikke falder fra hinanden.

Sild og makrel kan med fordel røges hele og på bare 15-20 min. Ben og skind fjernes nemt herefter.

Vil man opnå et fastere slutprodukt, så kan en saltning i nogle timer være end god idé, hvorefter det skylles og lufttørres.

Krydderier, salt, pebber og lidt sukker kan sagtens tilsættes med fordel på feks. en hel side ørred på oversiden.

Husk at have lidt åbent for udluftnings ventilen i toppen af ovenen, da beholderen kommer under tryk.

Flere gode idéer kan fås på nettet! Lav en "google søgning" på en dansk hjemmeside ved navn: "Røgovenens Venner" eller gå ind på www.grillguru.dk - et forumt med mange brugere, som hjælper hinanden.

Velbekomme og god fornøjelse.

 

Rustfri rygeovn
Model Vejl. pris Tilbuds Pris
Rustfri rygeovn m. 2 justerbare spritbrændere 699,- 399,- +
Røgsmuld - stor pose 59,- 49,- +
Taske (Efgeeco) til opbevaring - Beskytter røgovnen - Efgeeco sort/rød 149,- 79,- +


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk

Se andre produkter fra samme mærke
Fladen