Jagt og Fiskerimagasinet 

Fisk Fritid Jagt Info Søg

09-02-2022 13:29:24

Shakespeare 5225 /5400 XP VHF Antenne

Shakespeare Galaxy XP er det ypperste indenfor VHF antenner. XP modellen er med en "kerne" der er forsølvet hvilket forbedre sende og modtage signalet.
5240 er en 1,2 m. 3db antenne og 5225 er en 2,4m 6db antenne.

Fatningen er i poleret rustfri stål og selve antennen er i glasfiber der er malet med en speciel hvid coatning der ikke "gulner" i solen.
Galaxy XP leveres med 6 m. 8mm kabel. Stik medfølger ikke.
 

En Marine Radio Er Kun Så God Som Sin Antenne

Selv den dyreste radio vil kun have dårlig præstations evne med en dårlig antenne. Kvalitet, ydelse og pålidelighed fra Shakespeare antenner vil ved korrekt installation, sikre årevis af bekymrings fri brug. Fra de største oceangående skibe til de mindste lystbåde, har Shakespeare antenner bevist altid at yde maksimalt i forhold til design, selv under de værst tænkelige forhold.

 

Pålidelighed Kræver Kvalitetskonstruktion

Shakespeare glasfiber antenner er præcisions fremstillet.

1. Hånd loddede forbindelser

2. Messing og kobber detaljer

3. Kraftigt sammensat med 1. klasses elektronik

4. Vitale dele er indkapslet i eksklusivt glasfiber

 

Valg af Antenne Længde

1. Antenne højde er alt afgørende for bedst mulig rækkevidde. Dette taler for at vælge en antenne, der kan placeres så højt på båden som det er muligt.

2. For sejlbåde er almindeligt at have en 0,9 - 1,5m høj antenne monteret på mastetoppen. Mange Offshore sejlbåde og kapsejler både, har desuden en 2,5m antenne monteret på agter, for det tilfælde at masten skulle knække. Begge installationer er acceptable, beslutningen om hvilket valg, der passer båden bedst må i sidste ende tages ud fra en personlig vurdering.

3. De fleste motorbåde op til ca. 25 fod bør vælge en standard antenne på ca. 2,4m. Større fartøjer har mulighed for at vælge større antenne med mere "Gain". Se altid til at der plads til at lægge antenne ned for det tilfælde at der skal sejles under en lav forhindring eller bro. Uanset valget skal et solidt fæste vælges i forhold til antennen, så skader på båd og antenne undgås.

 

Gain

1. Gain står for styrken i signalet målt i decibel (dB). Som hovedregel vil højere "Gain" give større sendestyrke og effekt, og dermed have længere rækkevidde for kommunikation. Her skal der dog påtænkes, at højere "Gain" også giver en mere komprimeret sendeflade, i praksis som en "skive" rund om antennen. Hvor en lavere "Gain" vil udsende bredere vertikalt. Et komprimeret signal giver længere rækkevidde, men samtidigt dårligt signal udenfor antennens begrænsede vertikale spredning. Dette er væsentligt i f.eks. høj søgang med antennen ude af "lod".

2. Sejlbåde, små og lette både, der ruller i høj så, bør ikke vælge antenne med højere Gain end 6dB. Hvorimod en mere stabil stor båd med fordel kan vælge antenner med højere Gain.

 

Montering

1. Brug kun fæster, der passer og er dimensioneret til båd samt antenne.

2. Når antenner, der er to delte og på 3m eller mere anvendes er det påkrævet at anvende bespændings fæster på den øvre del.

3. Antenner på længder over 4m og op til ca. 5,5m, bør der værre support fæste omkring 1 -1,5m fra bunden. Antenner på over 5,5m og op til ca. 7m skal support fæstet værre 1,2 - 2,4m fra bunden. Det øverste støtte fæstes korrekte placering er afgørende for at undgå materielle skader på antenne og skib.

 

Kabel valg

1. RG58 kabel bør kun anvendes i samlet længde under 10 meter ved alle monteringer hvor der ikke er praktiske forhold, der gør at kun RG58 kan anvendes.

2. For alle længere forløb af antenne kabel bør anvendes de langt bedre kabler, med mindre effekt tab, som RG8/X, RG8A/U eller RG213.

3. Shakespeare benytter lavt tabs, UV stabile RG-8X igennem hele GALAXY antenne serien

4. Tidens brug af mobiltelefoni, der opererer på frekvenser mellem 1800 og 1900 MHz, gør endnu mere vigtigt at vælge kvalitets lavt tabs kabel. Derfor har Shakespeare udviklet COAX kabler til brug med Dual Band og GSM Antenner.

5. For optimal ydelse fra dit VHF, HF/SSB eller Mobiltelefoni anlæg, skal kablet trækkes så kort som muligt. NB; kabel leveret med nogen antenner må ikke afkortes eller deles. Se instruktioner før du vil ændre kablet.

 

"Low Angle Radiation"

Shakespeare er pionerer med at benytte "Low Angle" teknik indenfor marine antenner og har allerede siden 1960'erne benyttet teknikken i mange antenne modeller. "Low Angle" minimere fading og optimerer samtidig rækkevidden i selv høj sø.

 

Det Sidste Ord

- Det bedste tip at huske er uanset vor meget du har betalt for din radio, vil dens ydeevne være direkte proportionel med kvaliteten og ydelsen på antennen, Gå derfor ikke på kompromis. Vælg en ægte Shakespeare antenne!


OBS!
Vi kan desværre ikke tilbyde forsendelse af model 5225XP 2,4 m da den er længere end hvad det er tilladt at sende med Post DK.


5400 XP på 1,2 m. sendes med glæde. Forventet fragtpris er 86,-

 

Shakespeare VHF Antenner
Model Vejl Pris: Nu:
VHF Antenne Shakespeare Galaxy 5225XP 2,4m. 6db 2.899,- 2.399,- +
VHF Antenne Shakespeare Galaxy 5400XP 1,2m. 3db 1.699,- 1.499,- +


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk

Se andre produkter fra samme mærke
Shakespeare