Jagt og Fiskerimagasinet 

Fisk Fritid Jagt Info Søg

21-12-2020 13:04:08

Penn International V

Guldhjul til havets storvildt

Her er de kompromisløs Big Game hjul, som har gjort Penn til en sand institution på Big Game både verden over. Her ved erfarne skippere, at de kan stole på Penn, når storfisken er gået til biddet - når tun, marlin eller kæmpehaj har taget krogen og stikker af i et flere hundrede meter langt udløb.

Du vil derfor se de karakteristiske guldfarvede Penn International hjul på flere Big Game både end noget andet hjul. Her er der ikke plads til fejl af nogen slags - til skivebremser, som blokerer eller løber varme under hårde fights og lange udløb. Eller tandhjul, som takker over, når fiskene skal pumpes ind. Den erfarne Big Game skipper skruer derfor altid et Penn International på stangen, før han sætter sine klienter i stolen og giver dem selen på. Det er jo i sidste ende hans renommé og levebrød, der står på spil

 

 

Bare Bedst til Braid!

I mange år har monofile nylonliner været totalt dominerende til Big Game fiskeri. Nylonliner er billige, og de er elastiske, så de kan afbøde mange pludselige ryk fra fisk og ujævne bremser. I dag vinder de flettede superliner mere og mere indpas blandt Big Game fiskere verden over - primært fordi man kan kroge fiskene mere kontant og sikkert med disse liner.

Til gengæld stiller de helt nye krav til hjulenes bremsesystemer, der skal være bedre end nogensinde. Penn’s ingeniører gik i tænkeboksen og kom op med et helt nyt design, hvor en superblød og ultrajævn bremse var i fokus - et hjul udelukkende beregnet til Big Game fiskeri med flettede superliner. “VSX” er navnet!
 


 

Penn’s ingeniører fandt frem til et nyt bremsesystem med bremseskiver af et helt nyt materiale. Brugt rigtigt resulterede det i en superblød bremse, som formåede at starte op uden et ryk, og som evnede at holde bremsestyrken selv efter lang tids hård bremsning. En bremse, der kort sagt ikke løb varm, når en hot marlin eller tun stak af med krogen!

Dura-Drag hedder systemet, som Penn siden har indbygget i flere af sine andre hjulserier. Mest imponerende er de nye International VSX hjul, hvor Penn på alle tænkelige steder har optimeret bremsesystemet, så det kan håndtere store fisk på relativt tynde fletliner - uden risiko for linebrud. Samtidig har man fået en bremse, der ikke - som konkurrenternes - løber varm under fighten.

I en gruopvækkende laboratorietest lykkedes det Penn’s Dura-Drag at holde bremsekraften oppe på næsten 100% efter 100 timer i en drejebænk. Den nærmeste konkurrent havde da mistet hele 35% af sin oprindelige bremsekraft...
 I tilgift til dette fænomenale bremsesystem indeholder VSX alle de detaljer og features, som har gjort de “almindelige” guldfarvede Penn International VS hjul til det mest almindelige syn på alverdens Big Game både. 3 størrelser fra 16 til 50 lbs.

 

NB! NÆSTEN ALLE International Big Game hjul er bestillingsvare - forventet lev. 5-7 hverdage!

International 30+80VSW er LAGER! 

Penn International havhjul
Model / str. Vejl. Pris Tilbuds pris
Penn International V 12 VS 5.799,- 4.799,- +
Penn International V 12 VSX 5.999,- 4.999,- +
Penn International V 16 VS 5.999,- 4.999,- +
Penn International V 30 VSW 2-speed 7.499,- 4.999,- +
Penn International V 80 VSW - GEAR: 3,1:1 - 1,4:1 - Max. Bremsetryk: 51lbs / 40lbs v. Strike 8.999,- 6.199,- +


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk

Se andre produkter fra samme mærke
Penn