Jagt og Fiskerimagasinet 

Fiskeri Fritid Jagt Info Links Søg

09-02-2015 23:14:56

3 dages Jerkbait / Gedde-fisketur til Blekinge d. 15 -18 April 2015Morten Krogholm med PR. gedderekord fanget under guidet geddetur d. 2 April 2011 i Blekinge.


Ta med på en hyggelig 3 dages fisketur til Blekinge skærgård efter brakvands gedder fra båd.

Området hvor fiskeriet foregår ligger tæt på velkendte Eriksberg og Rönneby og gav vores fiskehold gedder op til 14,4 Kg. på vores tur i April 2013!!!

Vi mødes i Sverige Onsdag aften d. 15 April ca. kl. 18.30 til pølser på grillen eller Torsdag d. 16 April om morgenen kl. 06.00 til morgenmad.
Hjemrejse: Lørdag d. 18 April om eftermiddagen / aften, når man ikke gider mere :-)
Vi fisker 2-3 mand per båd over 3 dage, og vi har booket 10 stk. 2 pers både og 2 stk 3 pers både.

Desuden er der mulighed lodtrækning for 3 pers fiskeri torsdag, fredag og lørdag at fiske med fiskeguide: Andreas Holm Nielsen fra hans båd.

For 2. gang har vi lagt turen ud over 3 dage, så der er størst chance for alle at fange nogen gode fisk, desuden ligger det i midten af April mdr. hvor gedderne er fredet i DK (dog ikke i Sverige - de skal dog genudsættes) og de er størst mht. vægt! Snyd dig ikke selv for en spændende geddetur i rigtig godt selskab!Det er stadig muligt at fiske 3 pers fra 2 pers. bådene, men de er bedst egnet for 2 personer, når man står op og jerkbaitfisker / spinfisker / fluefisker. Der er mulighed for de hurtige at booke en lidt større båd for 3 pers. for i hvertfald 1 dag, dog kan man ikke være sikker på dette alle dage, selv om man fisker 3 dage.

Vi skifter både alle 3 dage, så man fisker fra forskellige både dedage! Om aftenen bliver der rig mulighed for at snakke om jerkbait, shads-fiskeri, forfang, tackler, geddefiskeri i al almindelighed og udveksle dagens oplevelser, se billeder samt høre om hinandens fangster. Det er naturligvis muligt at have en spinne- eller fluestang med på turen også, hvis man hellere vil fiske med dette!

Pris Pr. person: 2450,- incl. bådleje

1000 kr betales i depositum ved tilmelding! (enten kontant i butikken eller ved bankoverførsel). Denne pris er under kostprisen, sammenlignet hvis man selv tager derop og booker selv!

Restbetaling betales senest 15 Marts 2015.

Det er også muligt selv at medbringe egen jolle/motorbåd, hvor der er en reduceret pris, så det kun koster: 1800,- for ophold, forplejning, foredrag, slutrengøring, guideservice mm.

Der er mulighed for at arrangere fælleskørsel, hvis du ikke selv har lyst eller mulighed for at køre, - så meddel dette ved tilmelding i butikken! Vi deler herefter udgifterne til bro og benzin for dem som kører sammen. Dette gælder både folk fra Jylland, Fyn og Sjælland, da vi tit har folk med fra hele landet!Michael med 11,2kg. gedde fra vores 2011 tur

l prisen indgår:

# Båd med motor i 3 dage (Torsdag, Fredag og Lørdag) incl. benzin.
# 3 overnatninger på hyggeligt vandrehjem (Onsdag-Lørdag) Hjemrejsedag: Lørdag aften.
# Aftensmad i form af grillning Onsdag aften (pølser, brød mm.) og hjemmelavet Gryderetter m. brød og ris Torsdag og fredag aften, samt stor morgenbuffet hhv. torsdag, fredag og lørdag morgen.
# Foredrag og optakt til området af Andras Holm Nielsen med video fra området, detaljeret visning af fiskepladserne på udleveret søkort, mm.
Slutrengøring.
# Skumredningsvest kan lånes derover, men den er naturligvis ikke så behagelig at have på, som en CO2 vest.

Bådene som der sejles i derover

Du skal selv sørge for:
# Transport fra Dk til Vandrehjem/fiskeplads (mulighed for samkørsel).
# Frokost (brød + pålæg ell. gril el.lign) + evt. temokande til varme drikke + indhold
# Sovepose eller sengetøj (der forefindes tæpper og dyner, dog er det rarest at medbringe sin egen) håndklæde, inde-sko, toiletgrej
# Drikkevare (kan også købes for en billig penge kontant på campen dkr).
# Varmt, vind & vandtæt tøj og fodtøj + hue, handsker. (gerne flydedragt) + evt. selvoppustelig redningsvest. Vi ved ikke hvordan vejret er og det kan variere fra frostvejr til 20 grader i solen midt på dagen!
# Gerne GPS med kort over Karlshamn-Rönneby området (man kan sagtens bruge sin Smartphone i vantæt lomme og Google map med fordel).
# Gerne elmotor, batteri + lader, som gør det nemmere at fiske vigene bedre af.
# NB! Der ligges 2000,- i depositum pr. båd (kontant i svenske eller danske kr. inden der sejles ud første dag), pga. dem som sejler bådene selv hæfter for, hvis man ødelægger en motor / propel. Depositum gives retur inden hjemrejse.

"De mindste både" er med 4-6hk 4takt motore og de har faktisk god plads og er suveræne til fiskeri på lavt vand! Der er stadig ok plads til 3 personer + evt. plads til elmotor :-)

Info fra tidligere ture:

l 2010 havde 32 personer tilmeldt sig til geddefiskeri i Blekinge skærgård. Vi havde booket en stor gård/fiskecamp med tilhørende motorbåde og startede fredag aften med hygge i haven og grilning af pølser + div. Senere på aftenen blev der afholdt optakt til de næste dages fiskeri, uddeling af både, lodtrækning af fiskeri med guide mm. Nogle blev oppe og hyggede sig med fiskehistorier til langt ud på natten.Lørdag startede vejret helt fantastisk med høj sol og næsten ingen vind. Efter en omgang solid morgenbuffet, skulle der fiskes. Vandtemperaturen var dog usædvanlig lav kontra årstiden på bare 3,5 grader, hvilket betød, at der var mange gedder, som ikke havde fundet ind i gydevigene, men som formodetlig har stået ude på kanterne til det lidt dybere vand!

Dagen blev mere og mere grå og blæsende, jo lægere op ad dagen vi kom, men humøret var stadig højt og der blev fisket igennem. Der skulle dog virkelig arbejdes for fiskene denne dag, - også mere end vi plejer! Vi så meget få fisk de sædvanlige steder, og sjovt nok, så var første fisk i båden en flot havørred på 3,2kg, som huggede flere gange på vores jerkbait, inden den blev hængende... Ørreden fik friheden efter et par hurtige fotos. Samtidig med at vi også havde et par følgere af ørreder, selv om det plejer at være en god geddevig... I 2009 fik vi adskillige flotte gedder over 5kg i samme vig.Som dagen skred frem, så vi da også en enkelt god gedde forsvinde langs båden og en mindre kom op at vende ud over et par missede hug til drengene. Da vi senere mødtes med gutterne, da kunne vi konstatere, at alle havde haft det meget svært med fiskeriet. Største gedde fangede Kasper, og denne fiske vejede 7,9kg og var stadig godt tyk. Dagen gav omkring 10-12 gedder sammenlagt til alle både, eller bare 1 fisk pr 3 mand - ikke godt nok!


Lørdag aften var der Chili con carne gryde til alle, og aftenen forløb herefter med irsk kaffe til alle, uddeling af jerkbait vareprøver fra Purefishing og masser af hygge. De sidste slukkede og gik i seng kl. 01, og så kunne vi ellers bare sove 4-5 timer til undertenget stod op og lavde morgenmads buffet til alle kl. 06.Søndagen var varmere og solen var fremme hele dagen. De aller inderste vige blev varmet godt op og nogle af standfiskene gik faktisk på leg i én af vigene. Fiskeriet var stadig svært med 10-15 gedder i alt til alle både (der var dog 6 mand som ikke fiskede søndag). Største gedde vejede omkring 6kg. Nogle af drengene fik lidt fisk eller loddede gedder på lidt dybere vand, men på det tidspunkt var det næsten for sent at begynde at fiske derude..

Info for turen 2011:

På vores tur d 1-3 April i 2011 var der 15 personer tilmeldt, hvor alle fangede fisk! Der var flere rigtig gode gedder imellem ud af de 65 fangede gedder, som blev fanget over 2 dage (1,5). Vi fangede 2 topfisk på hhv. 11,2kg og 11,3kg! Herunder var der også lidt fisk på 5, 6, 7 + 8kg.


Her nogle billeder fra fiskecampén i Sverige der overnattes på:


Her et par billeder af Svenske Guider med nogle rigtig flotte fisk fra området:Tur 2012:

Turen 2012 gav 90 gedder fordelt til 8 både / 20 personer. Største gedde vejede 8,6kg.

Vejret drillede lidt med hård vind og minus 5-7 graders frost den ene nat. Om Søndagen gik mange gedder på leg - vi så mange fisk også flere store!

Bedste mand fangede 10 gedder lørdag på jerkbait - en lystfisker som aldrig havde
"jerket" før.

Vi havde en super hyggelig weekend 2012, og alle havde en god tur.

REF. 2013:


Jagt & Fiskerimagasinet arrangerede geddetur til Blekinge d. 19-21 April 2013, hvor der var 17 personer tilmeldt. Blekinge området vi fisker i ligger mellem Karlshamn og Rönneby og bare 3 timers kørsel fra København. Fordelen ved at fiske gedder i Sverige er, at de ikke er fredede i April, så vi starter og forlænger geddesæsonen på denne måde.

Vi dyrker desuden Catch & Release fiskeri, så bestanden beskyttes fremadrettet.

Isen var kun gået 2 dage før vi ankom, hvilket betød, at de fleste gedder ikke var blevet fisket på i over et halvt år. Vi hørte kun om én person, som havde fisket de 2 foregående dage inden vi ankom, som havde fanget masser af gedder og bedste dag fik han hele 41 gedder alene mand på vandet i en stor vig - dog ingen store! Stor optimisme inden første fiskedag fredag.

Torsdag og Fredag blæste det med hård og lun vind fra syd-syd/vest - det absolut bedste for geddefiskeriet derover, da det presser gedderne ind i gydevigene på denne årstid.

Bedste båd fangede 17 gedder fredag (med Peter og Palle) - største på 6,1kg gik til undertegnet i vigen hvor vi bor ved Garnanäs, men der kom en del 4-6kg fisk yderligere.

Lørdag stilnede vinden helt af og vi havde flot og stille vejr de sidste 2 dage - ikke det bedste gedde-vejr... Alligevel fangede undertegents båd impornerende 18 stk op til 5,3kg. De andre deltagere havde svingende fangster og der skulle virkelig kæmpes for fiskene lørdag.
Søndag var der virkelig mange svenske både på vandet og man skulle trække et nr. i hver vig... Undertegents båd blev ved og kunne liste en fisk her og der. Det blev til 9 gedder til min båd Søndag op til 7,0 kg til Christian Hedegaard - at undertegnet havde en stor fisk efter flere gange på anskudt 8-12kg. var meget nervepirrende og intenst! En anden deltager oplevede det samme, og han havde ligeledes en ordentlig madamme efter agnen, så det gør det jo absolut ikke kedeligt og adrenalinet pumper rundt i kroppen...


Vi havde desuden rigtig mange "følgere" efter agnenen på det lave og klare vand, så fiskedagene gik meget hurtigt…

Søndag eftermiddag blev jeg ringet op af en af min gode bekendte, som var med på turen. Jan Weber berettede om en kæmpe gedde, som han lige havde fanget! Da han fortalte om størrelsen måtte jeg lige ned at side og sunde mig - gedden vejede impornerende 14,4kg. og var 116cm lang. Den var hele 63cm om livet og fik selvfølglig friheden efter en kort fotosession, da den var tæt på gydningen.


Vi havde i 2014 ligeledes geddetur til Blekinge med godt med mellemfisk op til 8,6kg - vejret var fint og vi var afsted over 3 dage i 2014. De 2 hverdage betød, at der ikke var nogen videre lokale derover og fiske og vi næsten havde alle vigene for os selv!


NY special farve Busterjerk II (Kobber crystalina) var rigtig god - gav bla. denne 7kgs. til Christian


Vi havde desuden DK4 med for på turen, som filmede og lavede et program derovre fra, denne DVD gives med i startpakken incl. grej til alle deltagere! Ellers kan den også købes i webshoppen.

mvh.

Andreas Holm Nielsen
Jagt & Fiskerimagasinet
Nørrevoldgade 8-10
1358 København K.
www.JoF.dk

5-6kgs gedde på Busterjerk II col. gedde:
Blekinge geddetur
Arrangement Pris
Blekinge geddetur 15-18 April 2015 Kør selv incl. 3 overnatninger, 3 x aftensmad, 3 x morgenmad, guide, foredrag, slutrengøring 1.800,- +
Blekinge geddetur 15-18 April 2015 Kør selv incl. 3dgs. bådleje incl. benzin, 3 overnatninger, 3 x aftensmad, 3 x morgenmad, guide, foredrag, slutrengøring 2.450,- +


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk

Se andre produkter fra samme mærke
Aktiviteter