Jagt og Fiskerimagasinet 

Fisk Fritid Jagt Info Søg

09-05-2023 15:15:44

Bottom Seeker #2 Gummicoated Downrigger lodder 3kg. - 5kg. - 6kg. - 7,5kg.

 

Bottom Seeker #2 er det nye blyfri downriggerlod.

Kernen er støbt i stål. Halen er laserskåret af en tyk stålplade og er støbt ind i kernen. Ophænget er bukket i rustfrit stål og er også støbt ind i kernen. Hele loddet er herefter støbt ind i en tyk gummikappe, som effektivt beskytter alle metaldele mod vandindtrængning. Det gør ingen forskel om du fisker i havet eller i ferskvand. Vandet påvirker ikke dit lod! Skulle loddet ramme en sten under fiskeri sker der ikke noget ved det. Gummikappen er klæbet tæt til stålkernen og kan klare både slag og knubs.

 

 

 

Og så er din båd samtidig godt beskyttet hvis loddet svinger ind i båden ved fiskeri i hårdt vejr.

 

 

 

Du får altså et ekstremt slidstærkt lod, som kan klare trollingfiskeriets hårde behandling og samtidig beskytter din båd.

 

 

 

 

 

 

Størrelser:

 

Bottom Seeker #2 findes i 4 størrelser: 3 kg., 5 kg., 6 kg., 7,5 kg.

 

 

 

7,5 kg. er hardcore-fiskernes foretrukne lod til regulær dybdetrolling. Loddet er så tungt, at vandpresset på wiren kun hæver lod-dybden med nogle få fod, selv ved meget dybt fiskeri.

 

 

 

6 kg. er en forholdsvis ny størrelse på markedet, som på den ene side ikke belaster downriggeren helt så meget som det største lod, og som samtidig er tungt nok til at dække de fleste former for fiskeri.

 

 

 

5 kg. er all-round loddet og egner til de fleste former for dybdetrolling. Nogle trollingfiskere bruger også dette lod til fiskeri på 80 fods dybde og dybere, da det giver agnen en livligere gang i vandet. Der skal til gengæld kompenseres for,

 

at vandpresset på downriggerwiren presser loddet op i vandet (wirebue).

 

 

 

3 kg. egner sig bedst til jollefiskeri på mindre søer og i de kystnære farvande, hvor der ikke fiskes så dybt - eller ved lave hastigheder.
Loddets størrelse er præget i gummiet på alle lod i alle størrelser.

 

 

 

Vandmodstand:

 

Bottom Seeker #2 har et hydrodynamisk design, som sikrer minimal vandmodstand. Loddet er balanceret sådan, at det alene er loddets front, der bryder vandet, og der er ikke mere vandpres på Bottom Seeker end på tilsvarende bly-kugler. Husk, at Bottom Seeker #2 er blyfrit!

 

 

 

 

Gummikappen:

 

Bottom Seeker #2 er dækket af en kappe af særdeles slidstærk industrigummi. Kappen er 3 mm tyk overalt på loddet, og der er ingen åbninger i kappen ind til loddets metaldele.

 

 

 

 

 

 

Ophænget:

 

Forbindelsen mellem loddet og downriggerwiren er lavet med et særdeles solidt ophæng i syrefast, rustfrit stål, som ligger omkring en stålbøjle, der er indstøbt i stålkernen og efterfølgende indstøbt i gummi. Der er altså ingen åbning ind til kernen, og ophænget kan frit bevæge sig omkring bøjle og gummi. Det er smart! Det betyder, at opgænget ikke er i vejen under transport.

 

 

 

Halen:

 

Halen består af en solid stålplade, som er støbt ind i kernen. på de største lod på 6 og 7,5 kg. er stålhalen 4 mm tyk. Hertil kommer 3 mm gummikappe på hver side. Det giver en meget stærk og solid hale.

 

 

 

 

Hullet i halen er også 100% vandtæt, og der er en blød gummikant omkring hele halen. Nogle foretrækker at sætte udløserklemmen i hullet i halen, men vi anbefaler, at man i stedet sætter klemmen i ophænget eller i en stacker lidt over loddet for at undgå, at man påvirker loddets gang i vandet.

 

 

 

 

 

Deep Seeker Downriggerlod
Model Vægt i gr. Farve Vejl. Pris
375Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 5000g. Farve: Sort
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod 6000g. Farve: Sort 399,- +
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 3000g. Farve: Gul
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 5000g. Farve: Gul
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 6000g. Farve: Gul
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 7500g. Farve: Gul
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 3000g. Farve: Sort
Bottom Seeker #2 Gummicoated downriggerlod UDSOLGT 7500g. Farve: Sort


mail@jagtogfiskerimagasinet.dk

Se andre produkter fra samme mærke
Scan Lure