Jagt og Fiskerimagasinet

Fiskeri Fritid Jagt Info Links Søg

26-06-2014 16:26:31

Drømme Fiskerejse til Panama 18 - 28 oktober 2013 - REF /. videotapport

Steffen med stor Roosterfisk!

Ta med på den vildeste fiskerejse til Panama i mellemamerika, hvor der kastefiskes med popper, speedjiges og fiskes med levende agnfisk. Målet er de ekstremt hårdtfightende saltvandsfisk såsom: Cubera Snappers, Roosterfisk i XXL, Store Jack's, Amberjacks, Groupers, Red snappers, Yellowfin tun, sejlfisk mm.

Vi har booket hele fiskelodgen på Tuna Coast, som skaber de bedste rammer om sådan en Drømmefisketur efter havets stor-vildt! Det er en hyggelig lille oase med Pool i midten og 4 små lejligheder med eget bad/toilet, aircon. mm. Polen er suveræn at slappe af i efter en fed dag på vandet med en kold øl el.lign og der serveres udsøgt Gourme mad om aftenen.Panama har længe været en drøm for fiskere med hang til saltvand og store fisk. Men for mange har prisniveauet også gjort det til en svært opnåelig drøm. De amerikansk ejede lodges i Panama er desværre alle temmelig dyre.

Det ville franskmanden Pascal Artieda lave om på, da han for nogle år siden slog sig ned i det mellemamerikanske sportsfiskeparadis. Han har siden fået etableret en succesfuld lodge i idylliske omgivelser, hvor gæsterne fra hurtige og moderne både kan dyste med alt fra tun, amberjacks, groupers og roosterfish i verdensrekordstørrelse til sejlfisk, marlin, cubera snapper, guldmakrel og wahoo – for blot at nævne nogle af mulighederne!

Fiskeriet veksler mellem speed jigging, popperfiskeri, fluefiskeri og trolling, alt efter hvad man ønsker. Her er bogstaveligt muligheder for enhver smag.


Amberjack på 18kg+ fanget på shad

Lodgen startede med at fokusere på inshorefiskeri, men efterhånden har skipperne, der iøvrigt er oplært af kaptajner fra den berømte Tropic Star Lodge, også fået rigtigt godt greb om offshore fiskeriet. Største fisk på lodgen i 2008 var en 780 punds tung marlin landet på stand up grej! Tunene kan både træffes inshore og offshore.

Vi tror ikke, vi tager munden for fuld, når vi kalder Pascals operation for det bedste havfiskeri til pengene i dag!


Turleder Andreas med stor Bromtail grouper fanget på SG Cutbait Herrring Shad 465g.

Et varieret fiskeri i verdensklasse
Vi rejser med Danske "Get Away Tours", som er
medlem af Rejsegarantifonden nr. 1516 og som har lavet rejser dertil de sidste 2 år. Get Away Tours er kendt for deres gennemførte rejser, hvor der er taget hensyn til alt. De skriver om Panama som destination: "Ikke siden mexicanske Zihoutanejo blev et populært rejsemål for danske lystfiskere med hang til stærke saltvandsfisk, har vi oplevet en lignende interesse for en tropisk havfiske-destination. Mange drømmer om Panama, og ikke uden grund. Det er lidt dyrere end Mexico – men meget bedre. Panama er det oplagte “næste skridt”..."Jakob med hårdtfightende Jack Crevelle "Mini GT'er"

FISKERIET

Pascals lodge er specialiseret omkring det aktive spinnefiskeri. Actionfyldt popperfiskeri og speed jigging (der vel nærmest kan kaldes “pirkefiskeri på speed”!) efter bl.a. enorme roosterfish (op til over 100 pund!), store cubera snappere, drønstærke amberjacks, yellowfin tun og flere andre arter af hårdtfightende jacks. Efterhånden har skipperne, med hjælp fra kaptajner på den berømte Tropic Star Lodge, også fået rigtigt godt greb om offshore fiskeriet, hvor sejlfisk og marlin er det primære bytte. Største fisk på lodgen i 2008 var en 780 punds tung marlin landet på stand up grej! Trollinggrejet til offshore fiskeri findes på lodgen, og er alle på båden enige kan man sagtens tage en dag eller flere med trolling. Det kan også resultere i rigtigt flotte tun eller virkelig store wahoos.

Man skal selv medbringe kastegrej til inshore-fiskeriet, dog findes der normalt lånegrej på lodgen, hvis man skulle være så uheldig at knække en stang eller brænde et hjul sammen. Egnet grej er fastspolehjul af høj kvalitet som Shimanos Stella 10000 til spin og eventuel 18000 til speed jigging. Stængerne, skal kunne tåle at flekse i bund (og lidt til!). Til speed jigging fungerer det bedst med korte stænger, fx Shimano JigWrex 605, på helt ned til knap seks fod, mens kraftige kastestænger på 8-9 fod er det rigtige til popperfiskeriet. Det er fint med et let og et kraftigere spinnesæt alt efter arter og agn størrelser. Ved tilmelding fremsender vi naturligvis detaljerede forslag til pakkelister, der også inkluderer egnede endeagn, liner osv.


Stor Red snapper fanget på 190g. speedpirk

Der er afrejse Tirsdag. d. 1 Oktober 2013 fra Kastrup lufthavn (morgen). Man ankommer typisk til Panama city tirsdag aften (kl. 18), hvor vi tjekker ind på et lækkert hotel tæt på lufthavnen. Her er der mulighed for en dukkert og et lækkert måltid mad inden vi går til ro.

Vi bliver hentet på hotellet i minibus typisk kl. 9 onsdag morgen og fragtet til fiskelodgen. Vi er fremme tidligt på eftermiddagen efter 5-7 timers transport med pauser.

Der pakkes ud og rigges til om aftenen og vi nyder en god middag på lodgen.

Fiskeriet starter allerede torsdag morgen efter vi har spist morgenmad.

Flybilleterne er billigst 3-6 mdr. før afrejse, og derfor bestilles disse først der separat. Vi sørger for fælles indkøb af flybilletterne, men disse er altså ikke inklusiv i prisen!

Der vil blive afholdt en infoaften inden turen mht. grej, info om destinationen, flyvetider osv. Vi har en super lækker DVD fra destinationen fra eftersommeren 2010, som kan købes for 99,-

Ellers er man også altid meget velkommen til at kontakte Kim eller Thomas på Get away tours for mere info.

Der flyves hjem lørdag aften fra Panama City og der er hjemkomst: Mandag d. 28 Oktober 2013 (omkring kl. 17).

Prisen includerer:

* 7 ½ dages ophold på Luksus fiskelodge med fuld pension (morgenmad, frokostpakke + aftensmad) i 2-3 pers værelser. 8 overnatninger. Ankomst: Fredag fiskelodge: d. 19 Oktober eftermiddag - hjemrejse morgen d. 26. Oktober.

* Transfor til og fra Panama City i minibus (4½-5timers kørsel)

* 6 fulde fiskedage med hurtiggående motorbåde med kaptajn + skipsdreng i hver båd (guide) incl. af ca. 9 timer varighed pr. dag. incl. brandstof.

* Mulighed for tilkøb af 1-2 ekstra fiskedage af ca. 1500kr. pr. dag.
Den ene dag kan naturligvis også bruges til afslapning ved Poolen/standen, snorkling ell. lign.

Med på turen vil være turleder: Andreas Holm Nielsen, som har dyrket en del tropisk fiskeri rundt omkring i verden & bla. fisket Tuna Coast 2012.Stor Red mulltet snapper på anskudt 15-17kg / 110cm - tæt på verdensrekorden!
Fisken blev fanget på en stor Halco popper.

I Prisen indgår ikke:

* Rejseforsikring ( Gouda kan købes ved tilmelding - 6 procent af rejsens pris). De fleste kan med fordel købe det gennem sit eget forsikringsselskab noget billigere!

* Drikkevare

* Drikkepenge til kaptajn + skipsdreng (regn med ca. 150 dollars for en uge)

* Flybillet + overnatning i Panama City (bestilles samlet: 3-6 mdr før afrejse) Pris: 6-8000 kr.

2012 turen:
Vores tur i Januar 2012 var en super fed tur med hårdtfightende fisk. De store individer skulle der naturligvis altid arbejdes for. Vi fiskede 6 mand og fangede 154 fisk fordelt på hele 17 forskellige arter. Her kan bla. nævnes Roosterfisk på 20kg+, Amberjack til 18,3kg, Bromtail grouper til 9,8kg, Jack Crevelle til små 10kg, Red Mulllet snapper til 15-17kg. mm. mm.

Se turberetning på www.guidefishing.dk
NB! NB! NB! NB! Ved bestilling af fiskerejsen via vores hjemmeside videresender vi oplysningerne til Get Away Tours, som sender en faktura til hver deltager! For at kunne reservere en plads, da betales der min. 2000kr i depositum ved tilmelding.


Panama Tur
ModelVejl. Pris
Fiskerejse Panama Tuna coast - 18-28 oktober 2013 incl. 6 dg. fiskeri. ophold 7dage på fiskelodge (- Flybillet + lufthavnshotel)19.800,-+
mail@jagtogfiskerimagasinet.dk